Olen antanut lokakuulle lähestymiskiellon. Lokakuussa on kylmä. Ei, lokakuu on kylmä. Lokakuu on myös pimeä. Ja silloin on koeviikko. Lokakuulla on likainen ja inhottava nimikin. Ettekö jo olekin samaa mieltä kanssani, että lokakuu tulisi kieltää? Ei lokakuu itse tietenkään mahda nimelleen mitään. Mutta kannattaisi sen silti hieman mennä itseensä. Miksi sen täytyy olla niin pimeä ja masentava? Sietäisi hävetä.

Lokakuu on kuin Jörö (ilkeä ja röyhkeä), mutta pahempi. Loppujen lopuksi Jörö kuitenkin välittää Lumikista. Välittääkö lokakuu miestä? Suoko se aurinkoa ja valoa niille, jotka sitä kaipaavat? Antaako se syitä iloita siitä, että on sattunut syntymään sen hallintokaudella? Onko mitään syytä haluta elää lokakuussa, tuon tumman muhjun kuussa?

Lokakuu tulee aina liian aikaisin. Se oikein vyöryy niskaamme jo syyskuun puolesta välistä lähtien. Se on niin ilkeä, että on pitkittänyt itseään kolmekymmentäyksipäiväiseksi. Viimeisenä päivänään se viettää vielä Halloweeniä, varmaankin haluaa pelästyttää meidät kuoliaaksi jo ennen kuin se joutuu luovuttamaan valtansa marraskuulle. Mokomakin ilkiö.

Tämän kaiken johdosta, lokakuu on siis saanut minulta virallisen lähestymiskiellon.

Otsikko on muunnos Green Day:n kappaleesta Wake me up when september ends.