Minulle on tolkutettu jo vuosia, ettei hämähäkkiote ole sallittu. Kaikkien sormien tulee olla siististi yhdessä kaverin hartian takana. Mutta ei peukalon. Se on yksin etupuolella ja vastustaa muiden sormien tukea, ohjaa kaveria. Muut sormet eivät saa haluta peukalon paikalla. Eivät yhdessä, jolloin kaverin hartia vääntyy, eikä etusormi yksinkään saa vaeltaa, sillä silloin syntyy hämppisote. Hyh. Oikea asento on minulle nykyään niin luonnollinen, että se tulee reunakäsissäkin. Hups. Mutta ainakin otteeni ovat aina oikein.

Toinenkin luonnollinen asento käsilläni on. Ne ovat tottuneen olemaan tiukasti nyrkissä, peukalo muiden sormien päällä. Ei missään nimessä sisällä! Jos se olisi sisällä, eihän olisi isoja- ja pikkudonitseja, olisi vain peukalonpiilotus.

Oikean käden ranteessani on kova kohta. Siitä näkee, mitä muuta teen vapaa-ajallani. Olen siirtänyt nyt työvälineeni vasemmalle puolelle ja kohta se käsi on ja yhtä taitava näpyttelemään oikeaa ja vasenta näppäintä ja siirtelemään kursoria ruudulla. Pian siinäkin on kovempi kohta.

Otsikko on Pekka Simojoen Katson sinun kättesi töitä -kappaleesta ja löytyy Nuoren seurakunnan veisukirjasta (2005), riparilaulu.